Jag vet -.-

Lilla tito med en present som vi fick av hans pappa. En riktig favorit.
Som ni märker är jag inte så duktig med att uppdatera blogg. Ber om ursäkt för detta.
Det händer inte så mycket som inte redan händer. Hans ensamhetsträning går framåt. Han kan nu vara ensam i ca 2 timmar, vi försöker självklart att undvika att lämna honom så mycket men ibland måste man ju. Har föreläsningar 2 timmar nästan varje dag nu i början.
Vi är på reservplats till lydnadskurserna så vi får se hur det blir med det. Han är duktig men litar inte på honom utomhus eftersom han gärna springer några varv. Visst han kommer alltid tillbaka till slut, men med andra människor, hundar och ibland bilar så är vi lite extra vaksamma.
Vi har märkt att han har en fallenhet för agility. Han är riktigt duktig på att hoppa. Han har övat över soffan här några gånger när man leker med honom och soffan är säkert en 80-90 cm hög.
Han sover fortfarande mycket i sängen ^^. Matte och husse är väll inte jätte hårda med att han ska sova i sin hundsäng. Förutom då hans mycket långa ben går in i ryggraden, då blir han bannlyst för natten men man vaknar upp med han vid sin sida iaf.
Vi har köpt en bollslunga till honom så att han verkligen får sträcka ut sig. Den är vääääääldigt poppis.

19 veckor




Det blir här nu en liten i sista minuten uppdatering, men dock av goda skäl.
Vi har i skrivandets stund nästan precis kommit hem från en vistelse i de värmländska skogarna. Vi började vår resa hem kl 12.30 idag förmiddag och fann oss själva framför vår dörr ca 22.30. Så trots överviktiga ögonlock och en kropp som längtar efter horisontellt läge så sitter jag här nu för att ge er en uppdatering.

Som ni ser på bilden har jag äntligen fått en bra profil bild på honom då han, enligt mig, står mycket fint. Detta får jag tacka herr eller fru skata för som Tito då koncentrerar sig på.
Vi har som sagt var varit i de värmländska skogarna närmare bestämt Glava glasbruk. Där firade vi morfar som fyllde 70 år och Tito har varit center of attention bland barnen. Han har inte fått tagit det lugnt så mycket förutom när matte har sagt ifrån. Han fick även där bada som fortfarande inte är populärt. Men även om han inte vill bada så vill vi iaf se till så att han accepterar vattnet. I och med att vi förmodligen kommer att vistas på och nära vatten i framtiden så vill vi att han iaf ska känna till detta element.

Det har inte hänt så mycket mer konkret egentligen. Vi är nu medlemmar i Växjö Brukshundsklubb. Och enligt min morbror så kommer vi att skina på lydnadskurserna. Så vi har stora förväntningar på vår gosse eftersom att morbror Patrik själv har varit mycket aktiv i brukshundsklubben så han vet ju sådant här.

Nu när vi gick från busshållsplatsen passade vi på att ha honom lös. Det var ett bra tillfälle dels för att han förmodligen är ganska trött från resan och dels för att det var mörkt ute och då vågar knappt den tuffaste eller stöddigaste hunden att lämna matte eller husses sida helt och hållet. Detta gick utomordentligt bra, så blev mycket nöjd. Passade flera gånger på att avbryta honom i det han gjorde, bad honom att antingen att sätta sig ner eller komma till mig och vid succé fick han då godis och mycket beröm. Även detta test klarade han galant.

Vi har inga tvivel om att detta verkligen är den drömhunden vi vill ha.

parkeringen i norrköping 3/8

 


Vid betongkajen i Glava

RSS 2.0